19. září 2024

Nová funkce - Pairdrop

  • Pairdrop

    🚀 Pairdrop je nyní dostupný na našem serveru! Tato jednoduchá a efektivní služba umožňuje rychlé sdílení souborů mezi zařízeními přímo přes webový prohlížeč, bez potřeby instalace dalšího softwaru. Je kompatibilní s různými platformami, včetně Linuxu, Windows, macOS, Android a iOS. Odesílat soubory můžete lokálně i přes internet.

    Hlavní výhody:

    • Snadné sdílení: Otevřete prohlížeč, přejděte na pair.oscloud.cz a sdílejte soubory.
    • Platformově nezávislé: Funguje na všech hlavních operačních systémech.
    • Lokální i vzdálené použití: Sdílejte soubory přes místní síť nebo na dálku.

Poslední aktualizace

13. září 2024

Aktualizace Mxchat

Poslední aktualizace

6. září 2024

Aktualizace Mxchat

Poslední aktualizace

Bezpečnostní analýza Matrixu

Bezpečnostní analýza Matrixu: Co odhalila studie financovaná BSI

Německý Federální úřad pro informační bezpečnost (BSI) nedávno financoval rozsáhlou bezpečnostní analýzu komunikační platformy Matrix, kterou provedla společnost MGM Security Partners. Cílem této analýzy bylo prozkoumat, jak dobře je Matrix připraven chránit komunikaci uživatelů v různých scénářích.

Výsledky analýzy byly vesměs pozitivní, ale byly identifikovány tři nízkorizikové zranitelnosti, které však nepředstavují závažnou hrozbu pro uživatele. Navíc se objevily výtky k nepořádnému vývoji kódu, ale tyto problémy se týkaly zejména testovacího kódu, nikoli produkčního.

Vývojáři Matrixu a společnosti Element na tyto poznatky okamžitě reagovali a provedli potřebné opravy, čímž zajistili, že platforma nadále poskytuje bezpečné komunikační prostředí. Studie nicméně poukazuje na důležitost pravidelného hodnocení a údržby kódu, aby byla zajištěna bezpečnost uživatelů.

Je důležité si uvědomit, že navzdory identifikovaným zranitelnostem je Matrix stále považován za jednu z nejbezpečnějších komunikačních platforem na trhu, a to díky své otevřenosti a možnosti rychlé reakce na objevené problémy.

Odkaz na článek

Bezpečnostní analýza Matrixu

30. srpna 2024

Aktualizace Mxchat

Poslední aktualizace

26. srpna 2024

📢 Oznámení o údržbě serveru

Vážení uživatelé,

rádi bychom vás informovali, že na našem serveru, bude probíhat neplánovaná údržba. Bohužel nebylo možné tuto údržbu oznámit s předstihem, a proto se omlouváme za případné nepříjemnosti.

  • 🗓️ Datum a čas údržby: úterý, 27. srpna v 13:30 UTC+2
  • Předpokládaná doba nedostupnosti: maximálně 45 minut

Děkujeme vám za pochopení.

S pozdravem,
podpora Mxchat.

24. srpna 2024

Stable Updates Published

Poslední aktualizace

19. srpna 2024

Nová funkce - Miniflux

  • Miniflux

    🚀 Miniflux je nyní dostupný na našem serveru! Tato minimalistická RSS čtečka vám umožní snadno spravovat vaše oblíbené kanály. Díky integraci s MXChat můžete odkazy přijímat přímo ve speciálně vytvořené místnosti. Podporuje také mobilní aplikace, takže můžete pohodlně sledovat novinky kdykoliv a kdekoliv. Uživatelé MXChatu mohou začít tuto funkci využívat po požádání o registraci. Pro více informací nebo registraci nás prosím kontaktujte.

Poslední aktualizace

16. srpna 2024

Stable Updates Published

Poslední aktualizace

08. srpna 2024

Stable Updates Published

Poslední aktualizace

02. srpna 2024

Stable Updates Published

Poslední aktualizace